Свързани текстове: Пълният текст на позицията на Китай за дипломатическо уреждане

...
Свързани текстове: Пълният текст на позицията на Китай за дипломатическо уреждане
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин: Твърдо заставаме на правилната страна на историята

Свързани текстове: Пълният текст на позицията на Китай за дипломатическо споразумяване на рецесията в Украйна

Много от точките на китайския кротичък проект за Украйна могат да бъдат взети за основа на съглашение, когато Западът и Киев са подготвени за него. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след формалния разговор с китайския президент Си Дзинпин.

" Смятаме, че доста от ситуациите на мирния проект, показан от Китай, подхождат на методите на Русия и могат да бъдат взети за основа на спокойно споразумяване, когато Западът и Киев са подготвени за това ", съобщи съветският държавен глава и добави, че  " към този момент няма такава подготвеност " от тяхна страна.

От своя страна китайският водач съобщи, че Пекин е за мир и разговор в Украйна. 

" Миналия месец Китай разгласява позицията си по отношение на политическото споразумяване на украинската рецесия. Бих желал да подчертая, че във връзка с това споразумяване ние праволинейно се ръководим от задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, поддържаме справедлива и безпристрастна позиция и интензивно насърчаваме помиряването и възобновяване на договарянията. Нашата позиция се основава на самата същина на въпроса и на истината. Винаги сме в поддръжка на мира и разговора, заставайки твърдо от вярната страна на историята ".

Разговорите с съветския президент Владимир Путин бяха откровени и другарски, съобщи още китайският президент Си Дзинпин.

" С президента Путин поддържаме тесни връзки, поддържаме контакти по стратегически въпроси. Току-що организирахме доста откровени, другарски и продуктивни диалози ", съобщи Си Дзинпин.

Той означи, че с съветския водач е реализирано съглашение за увеличение на търговията с електротехнически артикули и петролни артикули. Също по този начин, по думите на китайския водач, комерсиалният оборот сред двете страни е повишен със 116% за 10 години.

" Ние обобщихме резултатите от развиването на двустранните връзки през последните 10 години и се съгласихме, че връзките сред Китай и Русия надалеч надвишават двустранните връзки и са от жизненоважно значение за актуалния международен ред ", съобщи Си Дзинпин.

Китайският президент добави, че чака да продължи контактите си с Путин под всякаква форма.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин по време на формалната гала в Големия Кремълски замък през днешния ден. Снимка: АП

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин разискаха и икономическите параметри на съдействието сред двете страни по време на втория ден от формалното посещаване на китайския държавен глава в Москва, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Пред китайския си сътрудник Путин съобщи, че до 2030 година Русия ще доставя на Китай най-малко 98 милиарда куб. м природен газ годишно. Двете страни са договорили всички параметри на тръбопровода " Силата на Сибир-2 ", уточни още Путин.

Руският президент също така разгласи, че Русия е подготвена да помогне по всякакъв начин на китайския бизнес за влага в страната и да размени западни компании, напуснали страната след началото на войната в Украйна.

От своя страна Си посочи, че съдействието сред двете страни " непрекъснато се уголемява " и " първите плодове " на това съдействие към този момент могат да се видят. Той добави, че двете страни ще би трябвало да работят взаимно, " с цел да реализиран новите си цели ", без да прецизира за какви цели става дума.

Като цяло диалозите с китайския президент бяха сполучливи и протекоха градивно, съобщи Путин. В изказване за медиите той акцентира, че Москва и Пекин изрично се опълчват на нарушаването на ползите на други страни за приемане на преимущества. Русия ще работи на интернационалните платформи за образуване на по-голямо евразийско партньорство в бъдеще, съобщи съветският президент. Той заяви, че има опция за увеличение на износа на месо и зърно от Русия за Китай.

Според Путин сътрудничеството в енергийния бранш е обсъждано в детайли и бележи добър прогрес. Доставките на полутечен природен газ от Русия за Китай ще се разширят, а Москва е подготвена да ускори непрекъснатите доставки на нефт, добави съветският държавен глава.

Според него връзките сред двете страни са на извънредно високо равнище. Наред с останалте тематики, Путин и Си Дзинпин подписаха съглашение за икономическо съдействие до 2030 година

На конференцията, съветският президент Владимир Путин разяснява и проектите на Англия да достави на Украйна снаряди с обеднен уран. Според съветския водач, в случай че Киев ги получи, Москва ще бъде принудена да реагира. 

" Изглежда, че Западът в действителност е решил да се бори с Русия до последния украинец към този момент не на думи, а на каузи. В тази връзка бих желал да отбележа, че в случай че всичко това се случи, Русия ще бъде принудена да реагира по съответния метод ", съобщи Путин пред кореспонденти.

Източници: ТАСС, РИА Новости, iz.ru

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР